Festival Coral la Catedrala Episcopală din Caransebeș

11 May 2021 Off By Pavel Canea
Festival Coral la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Episcopia Caransebeșului va organiza joi, 13 mai, în cadrul Zilelor credinței și culturii Festivalul Coral „Miron Cristea” ediția a 11-a. Dacă anul trecut nu s-a putut desfășura acest festival, anul acesta câteva coruri din județul Caraș-Severin, dar și din județele învecinate vor prezenta un concert la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

Evenimentul va debuta la ora 15:00 prin vernisarea expoziției „Armonii Cromatice 12” a grupului de artiști prezenți la Galeria de Artă „Corneliu Baba”„ a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Începând cu ora 16:00, pe soleea Catedralei „Învierea Domnului” artiștii vor susține un recital muzical coral respectându-se regulile impuse de autorități pentru această perioadă.

„Festivalul coral «Miron Cristea» este o invitație la armonia dintre oameni, dar în același timp este și o invitație la comuniune. Episcopul Elie Miron Cristea a fost un simbol al unității neamului, drept pentru care, îndată după târnosirea Catedralei Episcopale din Caransebeș, am inițiat acest festival coral destinat comunităților și comuniunii dintre oameni. De aceea, după o perioadă în care nu am mai avut reflexul interacționării și comuniunii dintre noi, acest festival ne invită să reînvățăm această frumoasă virtute care ne proiectează în viitor cu multă speranță și determinare, pentru ca normalitatea să redevină cotidiană”, a afirmat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Acest festival de muzică corală face parte din seria de manifestări spiritual-culturale, prilejuite de sărbătoarea hramului Catedralei Episcopale din Caransebeș și poartă numele primului Patriarh al României, Miron Cristea.

Cei care nu reușesc să ajungă fizic vor putea urmări întregul concert pe pagina de Facebook a Catedralei.