Poezie în grai bănățean la Caransebeș

25 May 2021 Off By Herea Darius
Poezie în grai bănățean la Caransebeș

Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean, Ansamblul „Timișul” din Timișoara și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, organizează sâmbătă, 29 mai, la reședința episcopală din Caransebeș, cea de-a XI-a ediție a Festivalului de poezie în grai bănățean „Credință și Lumină”, manifestare inclusă în cea de-a XIV-a ediție a Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului.

Începând cu ora 10, în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului, se va desfășura sesiunea științifică a evenimentului, care include lansarea unor cărți și reviste, dar și comunicări științifice ale cercetătorilor etnografi.

Evenimentul va fi încununat, începând cu ora 12, în curtea interioară a Episcopiei Caransebeșului, prin sesiunea artistică, în cadrul căreia copii și tineri iubitori ai graiului bănățean vor interpreta poezii dialectale, iar tinerii muzicieni din cadrul Ansamblului „Timișul” din Timișoara, dirijat de Nicolae Baniciu, vor bucura auditoriul cu un recital de muzică populară bănățeană.

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile prevăzute de legislație, respectându-se toate măsurile de igienă și distanțare fizică. De asemenea, evenimentul va fi transmis pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului.

Limba este parte din identitatea unui popor, iar dialectul este cartea de identitate a fiecărei zone etnografice din țară. Astfel, vă invităm să descoperiți Banatul de Munte în „Credința și Lumina” poeziei în grai bănățean!