Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului a transmis o precizare referitoare la articolul publicat pe site-ul  expressdebanat.ro intitulat „Taica popa și cateringul!”

8 July 2022 Off By Herea Darius
Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului a transmis o precizare referitoare la articolul publicat pe site-ul  expressdebanat.ro intitulat „Taica popa și cateringul!”

Episcopia Caransebeșului își manifestă dreptul legitim de a desfășura activități economice perfect legale pentru a putea susține activitățile culturale, social-filantropice și activități cu tineretul, pe care le organizează la nivelul întregului județ în mod constant și eficient.

Întreaga activitate legată de dimensiunea economică a firmei de catering se desfășoară riguros corect și transparent, respectându-se regulile economice și financiare impuse de legislația în vigoare.

Serviciul de catering dezvoltat de către Episcopia Caransebeșului prin S.C. BANATUL DE MUNTE EPCATERING S.R.L. a fost inaugurat în data de 14 iunie 2022, într-un cadru public în care s-au precizat limpede obiectivele sociale ale acestuia, dar care nu sunt amintite în articolul apărut, deși autorul are acces la informația existentă pe pagina web a Episcopiei Caransebeșului.

Între altele s-a precizat că acest serviciu a fost înființat pentru a crea premisele dezvoltării unui demers social articulat, similar serviciului Masa pe roți, desfășurat la Caransebeș. Mai mult, preoții din municipiul Reșița folosesc această oportunitate pentru a oferi hrană, fie la sediul firmei, care beneficiază de condițiile necesare, fie prin distribuție la domiciliu pentru persoanele nedeplasabile. Totodată, prin acest demers, tot mai multe persoane sunt dispuse să ofere oamenilor nevoiași pe care Biserica îi identifică, hrană caldă în amintirea celor răposați, având posibilitatea în felul acesta, ca în mod legal și transparent, să ofere din prinosul lor celor nevoiași.

Așa cum se poate vedea, fondurile obținute din acest serviciu de catering nu reprezintă un profit, cum tendențios și ofensator se spune în articolul amintit, ci o metodă de a împlini vocația socială a Bisericii, anume de a oferi din prinosul celor ce au pentru cei care nu au și sunt în suferință.

Mai mult, buna credință a Episcopiei Caransebeșului se probează prin multiplele activități caritabile pe care le desfășoară în cele 10 centre social-filantropice din întreg județul Caraș-Severin, unde sute de oameni beneficiază zilnic de asistență și ajutor.

Toate aceste activități se susțin  prin alocarea de fonduri consistente din bugetele unităților de cult pentru salarizarea angajaților, pentru achitarea contribuțiilor legale și pentru oferirea unor servicii filantropice și educaționale articulate, care au nevoie de o susținere financiară pe măsură.

Faptul că articolul apărut, folosește un limbaj suburban și general ofensator la adresa preoților, confirmă tendința de livrare în spațiul public a unei pseudo-realități, în care Biserica este personajul colectiv aprioric negativ, deși nevoia prezenței social-filantropice a Bisericii în societate este simultan și permanent clamată de cei ce, iată, cu sau fără voia lor, se contrazic. (Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului)