Episcopia Severinului și-a prăznuit ocrotitorul

28 December 2018 Off By Herea Darius
Episcopia Severinului și-a prăznuit ocrotitorul

Miercuri, 26 decembrie 2018, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Soborul Maicii Domnului și pe Sfântul Preacuviosul Părintele nostru Nicodim de la Tismana, Episcopia Severinului și Strehaiei a îmbrăcat straie de sărbătoare, serbându-și ocrotitorul spiritual.

La Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Ortodoxe din Ungaria și locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, fiind înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

Manifestările prilejuite de această mare sărbătoare a mehedințenilor au început încă din seara zilei de 25 decembrie prin oficierea slujbei Vecerniei Mari unită cu Litia. Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către membrii Corului Kinonia în manieră psaltică și coral-armonică.

În cadrul sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Chirea Bogdan Costel, protopsalt al Catedralei Episcopale și absolvent al Facultății de Teologie din Craiova, pe seama Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură rostit de Înalt Preasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezentată viața și activitatea Sfântului Preacuvios Părinte Nicodim cel Sfințit de la Tismana, întemeietorul vieții monastice de pe teritoriul țării noastre și despre minunile pe care le-a săvârșit atât în timpul vieții cât și după trecerea sa la cele veșnice, exprimându-și și bucuria cu care primește în fiecare an invitația de a participa la Hramul Episcopiei Severinului și Strehaiei.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Nicodim a ținut să mulțumească ierarhilor prezenți și tuturor celor care au luat parte la sărbătoarea hramului Episcopiei Severinului. (www.episcopiaseverinului)