Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

25 December 2019 Off By Pavel Canea
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

La Praznicul Nașterii Domnului au venit mulți credincioși la Catedrala Episcopală din Caransebeș pentru a participa la Sfânta Liturghie. În prima zi de Crăciun sfânta slujbă a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La final Părintele Episcop i-a îndemnat pe cei prezenți să-și „deschidă inima și sufletul ca înlăuntru să se nască Domnul nostru Hristos, Soarele dreptății, căci și praznicul împărătesc de azi trebuie trăit la timpul prezent continuu. Îi  mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră și Îl rugăm să rămână cu noi, iar noi să spunem împreună cu îngerii «Slavă întru cei de sus, lui Dumnezeu, și pe pământ pace, între oameni bunăvoire»”.

În această zi de praznic împărătesc au fost la slujbă credincioși caransebeșeni, mulți copii și tineri, precum și oficialități.

„Le dorim tuturor un Crăciun cu adevărat fericit și praznicele care urmează să fie praznice duhovnicești, să fim împreună unii cu alții și cu toții mai aproape de Dumnezeu, la Sfânta Liturghie, împărtășindu-se cu Sfintele Taine”, a mai spus Preasfințitul Lucian.     

Nașterea Domnului Iisus Hristos a fost sărbătorită, ca în fiecare an, prin rugăciune, binecuvântare și colind, încercând astfel a aduce lumina Betleemului în sufletele credincioșilor.

 „Ne-am veselit duhovnicește după 40 de zile de post și rugăciune pentru că pentru noi S-a născut Prunc tânăr, Dumnezeu Cel mai înainte de veci. Pe credincioșii care au venit astăzi la sfânta biserică i-am îndemnat să încerce să prăznuiască aceste sărbători împărătești cu mai multă iubire, bunătate și iertare. Dumnezeu este iubire, iar noi toți dacă-L mărturisim și răspândim virtuțile creștinești putem fi repere și exemple de viețuire autentică într-o lume debusolată”, a explicat ierarhul la final.

La timpul potrivit, mulți credincioși au încununat Postul Crăciunului și cununa bucuriei a Sfintei Nașteri prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului. Copiii prezenți au primit din partea ierarhului daruri.