Prima zi din an la Catedrala Episcopală din Caransebeș

1 January 2020 Off By Herea Darius
Prima zi din an la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Și de această dată în prima zi din an foarte mulți credincioși caransebeșeni au ales să fie în Catedrala Episcopală din Caransebeș și să se roage. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian alături de un sobor de preoți și diaconi a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, în noaptea dintre ani, iar de dimineață a săvârșit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Părintele Episcop a înălțat și rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut, dar şi de cerere pentru noul an. „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru anul care s-a încheiat, un an cu multe roade duhovnicești, dar și materiale pentru Episcopia Caransebeșului. Îi mulțumim pentru toate darurile pe care le-a revărsat asupra noastră în anul 2019, un an închinat satului românesc ”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Ierarhul a mai spus că „anul care a început este închinat de Sinodul Bisericii noastre pastorației părinților și copiilor și de aceea suntem îndemnați în acest an să medităm mai mult asupra acestei teme, dar să și acționăm și să lucrăm la misiunea ce trebuie să se intensifice în sânul familiei creștine de către noi, slujitorii sfintelor altare. Așadar în anul 2020 și în Episcopia Caransebeșului preoții vor intensifica pastorația în sânul familiei întrucât sunt multe familii dezmembrate datorită fenomenului migrației. Noi credem că Biserica va avea un rol important pentru echilibrarea familiei creștine pentru că este o mamă iubitoare pentru toți fii ei”.

În prima zi a Anului Nou civil, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului şi face pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei numeroşi copii și tineri, dar și adulți au fost la sfânta biserică, unii dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

Cu prilejul Anului Nou chiriarhul a urat, la finalul slujbei euharistice, tuturor credincioșilor, sănătate și un an roditor, iar celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.