Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

25 December 2021 Off By Pavel Canea
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

La Praznicul Nașterii Domnului, credincioșii ce au venit la Catedrala Episcopală din Caransebeș au avut bucuria să se roage la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Ierarhul a oficiat sfânta slujbă alături de un sobor de preoți și diaconi, slujitorii Catedralei, dar și părinții consilieri ai Centrului eparhial.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei episcopale dirijat de părintele profesor Petru Paica.

Mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, printre ei numeroși copii și tineri, aceștia primind și pachețele cu dulciuri.

„Am ajuns astăzi și noi la «Betleem» ca să ne închinăm Pruncului Divin, împreună cu magii și păstorii, iar tainic să cântăm împreună cu îngerii «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bună voire». Credem că mesajul îngerilor trebuie să fie și mesajul nostru al preoților și al credincioșilor către lumea întreagă. Lumea de astăzi se află într-o dezordine și este debusolată, de aceea credem că doxologia de la Betleem trebuie să răsune în fiecare biserică și în toată lumea până la sfârșitul veacurilor. Îl rugăm pe Domnul păcii să ne dăruiască pace, bună voire și înțelegere între popoare și între oameni”, a spus Părintele Episcop la final.

„Îl rugăm de asemenea, să ne ajute să ne împăcăm unii cu alții, să ne iertăm și așa fiind, să ne închinăm cu inima curată, bună, înfrântă și smerită Mântuitorului sufletelor noastre. Să-i aducem în dar inima noastră împodobită cu sfintele virtuți, smerenia, iertarea și dragostea și să-I spunem că-L iubim nespus de mult. Împreună cu Apostolul Petru, putem să-I spunem Mântuitorului și astăzi: «Doamne, Tu știi toate, Tu știi că te iubesc». Să-I facem Pruncului Divin această declarație de dragoste astăzi, la nașterea Sa și în cealaltă vreme a vieții noastre și să-L rugăm să ne ierte și să ne ajute să punem început bun vieții noastre ”, a mai explicat Preasfințitul Lucian.

La sfârșitul slujbei părintele Alin Câmpean, consilier eparhial în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc a prezentat ultimul număr din publicația Eparhiei Caransebeșului „Foaia Diecezană”. Aceasta a fost împărțită tuturor credincioșilor ce au participat la Sfânta Liturghie.