Ziua Armatei Române la Caransebeș

26 October 2022 Off By Herea Darius
Ziua Armatei Române la Caransebeș

În Anul omagial al rugăciunii, manifestările dedicate Zilei Armatei Române au început cu rugăciune pentru toți ostașii națiunii române, căzuți în toate timpurile pe câmpurile de luptă.

La statuia generalului Ioan Dragalina din parcul omonim, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit o slujbă de pomenire pentru eroii ce și-au dat viața pentru libertatea și demnitatea poporului român și a înălțat rugăciuni pentru binecuvântarea Armatei Române.

I-am pomenit de Ziua Armatei și îi pomenim permanent în slujbele bisericii pe eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile. În această zi, ne-am adus aminte mai mult de jertfele Armatei Române din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a subliniat ierarhul.

De asemenea, Părintele Episcop a mai subliniat și faptul că întreaga omenire are nevoie de pace, însă pacea va domni pe Pământ doar atunci când va fi bunăvoire între popoare:

Vrem, de Ziua Armatei Române, pace și înțelegere între popoare, bunăvoire între neamuri, așa cum, la biserică, spunem împreună cu îngerii de la Betleem, de fiecare dată, doxologia sau primul colind, căci ne apropiem de Postul Crăciunului: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi, pe pământ, pace, între oameni, bunăvoire!», între oameni, între popoare, bunăvoire, înțelegere.

După cuvântul ierarhului și alocuțiunile din partea oficialităților prezente, Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a susținut un program de cântece patriotice. De asemenea au fost rostite poezii de către militari în retragere cât și de o  tânără interpretă.

În continuare, au fost depuse coroane la statuia generalului Dragalina, iar Garda de Onoare a încheiat evenimentul bătând pas de defilare.