Vernisajul Salonului primăverii de artă plastică, Bocșa, ed. a IV-a

18 April 2019 Off By Herea Darius
Vernisajul Salonului primăverii de artă plastică, Bocșa, ed. a IV-a

„Să nu lași să treacă o zi fără să auzi, să vezi sau să citești ceva frumos!” ne îndeamnă gânditorul german Goethe. Iată că, în această frumoasă și specială perioadă a anului – Postul Mare al Sfintelor Paști – Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, în parteneriat cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița și Uniunea Creatorilor Profesioniști Sucursala Reșița, propune un eveniment menit să evidențieze frumosul din viața noastră prin organizarea celei de-a IV-a ediții a Salonului primăverii de artă plastică.

Și la această ediție au expus artiști plastici din Bocșa, Reșița și Gătaia, membrii ai acestei importante grupări artistice denumită Uniunea Creatorilor Profesioniști, Sucursala Reșița, sub coordonarea artistului plastic reșițean Gustav Hlinka.

Aurica Boboescu, Ancuța Boboescu, Dani Boboescu, Nik Potocean, Adina Ghinaci, Adina Geamăn Babiak, Mirela Corina Burlacu, Marius Nițov, Aurora Lunic, Dan Jula, Viorica Ana Farkaș, Doina Marița Hlinka, Livia Frunză, Flavia Grădinaru și Gustav Hlinka sunt artiștii ale căror lucrări se află pe simezele din sala de activități culturale a bibliotecii bocșene.

Expoziția propune o alternativă la clasicul buchet de flori oferit în dar de sărbători celor dragi, tablourile reprezentând flori redate de diferiți artiști, în diferite stiluri.

O explozie de culoare binevenită în prag de Sfinte Sărbători Pascale, lucrări despre care au vorbit artiștii plastici Viorel Coțoiu, Dan Jula, Nik Potocean, Livia Frunză și Adina Ghinaci și care au fost admirate de dragi prieteni participanți la vernisaj, veniți din apropiere sau din imediata apropiere, precum cei din Reșița, Livia Frunză, Adina Ghinaci, sau Timișoara, Radu Ciprian Pop de la Radio Timișoara și Dan Jula.

„Un salon curajos”, după cum remarca artistul plastic Viorel Coțoiu, „care îmi demonstrează, încă o dată, că sinceritatea se descoperă în artă. Pentru că eu asta văd aici: sinceritate și culoare. Evident, o evoluție a artiștilor în tehnica de lucru și sunt plăcut impresionat de arta contemporană propusă de Dan Jula. Felicitări!”

Evenimentul se înscrie în grupajul de activități dedicate Zilei bibliotecarului, în organizarea Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa.