Părintele Constantin Necula – „Paștele Crucii, Pedagogia Învierii”

7 May 2019 Off By Pavel Canea
Părintele Constantin Necula – „Paștele Crucii, Pedagogia Învierii”

În debutul Zilelor Credinței și Culturii, Episcopia Caransebeșului a organizat o conferință duhovnicească cu tema „Paștele Crucii, Pedagogia Învierii”, conferință susținută de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Părintele profesor a susținut prima conferință duminică, 5 mai, în Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, la care au participat foarte mulți oameni din municipiul reședință de județ, dar și din împrejurimi.

Publicul caransebeșean s-a bucurat de cuvântul părintelui Constantin Necula, care este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină, luni, 6 mai, în Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din municipiul Caransebeș. Și aici, la fel ca și la Reșița, numeroșii credincioși prezenți la conferință au primit răspuns la întrebările adresate părintelui Necula, care le-a oferit direcții pentru o viață în Hristos.

„Au fost două zile de lucru în cadrul manifestărilor minunate ale Episcopiei Caransebeșului. Tema pe care am abordat-o a fost o provocare și pentru mine deoarece trebuie să construiești altfel dialogul și discursul dintr-o comunitate în cealaltă. Au fost două seri plăcute care mi-au adus aminte cât de tânără și frumoasă este Biserica noastră atunci când te adresezi tinerilor de toate vârstele. Este și un semn al faptului că Învierea lui Hristos a trecut prin mijlocul nostru, dar continuă să ne fie lumină”, a concluzionat părintele profesor.

Părintele Necula este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană și numeroase recenzii. A susținut sute de conferințe în țară și în străinătate și a participat la o serie de emisiuni de radio și de televiziune atât la posturi naționale cât și internaționale.