Apariții editoriale la Anina

3 September 2019 Off By Herea Darius
Apariții editoriale la Anina

La sfârșitul lunii august, 2019, la Editura „Eubeea” din Timișoara, a apărut cartea „Anotimpurile”, realizată de către părintele Muntean Alin, în colaborare cu doamna învățătoare Muntean Mirela.

Cartea este o expunere în versuri a nouăsprezece scenete scrise, în mod special, pentru serbările școlare ale elevilor din ciclul primar și gimnazial. Scenetele corespunzătoare celor patru anotimpuri, pun în rol interacțiuni ale lumii vii, în general (lumea plantelor, a animalelor și insectelor, dar și a oamenilor), cât și însuflețiri ale diferitelor elemente ale naturii: soarele, cerul, norii, vântul, gerul, culorile, etc.

De asemenea, sunt evocate și momente importante din viața elevilor ( începutul și sfârșitul de an școlar), dar și din cea a oamenilor (Paștele, Crăciunul, dar și Plugușorul), toate aceastea constituindu-se în scenete corespunzătoare. De menționat este și faptul că, scenetele mai pot fi parcurse și ca poezii, nefiind rezervate doar dascălilor și elevilor, ci și tuturor celor ce doresc să le lectureze. (Pr. Alin Muntean)