„The sound of classics” în Sala de festivități a Centrului Eparhial din Caransebeș

25 September 2019 Off By Pavel Canea
„The sound of classics” în Sala de festivități a Centrului Eparhial din Caransebeș

Cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României își propune ca în perioada 16 septembrie – 4 octombrie 2019 să aducă muzica clasică mai aproape de copii și tineri, în special, din mai multe orașe bănățene. Aflat la cea de-a doua ediție, Eufonia Festival propune peste 30 de evenimente, incluzând recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni și intervenții de terapie prin muzică.

Un astfel de eveniment cultural-muzical se va desfășura și la Caransebeș în data de 30 septembrie, începând cu ora 19:00, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului eparhial.

Concertul extraordinar se va intitula „The sound of classics – Sunetul muzicii clasice” și va fi susținut de renumiții artiști: Furiant Quartet din Germania, Stefano Mesaglio (vioară), Vlad Popescu (vioară), Mladen Somborac (violă), Nika Švarc (violoncel) și Dinu Mihăilescu (pian).

Programul va conține două lucrări: Ludwig van Beethoven – Cvartetul de coarde opera 59 nr. 2 și Antonin DVOŘÁK – Cvintetul cu pian nr. 2.

Eufonia Festival este născut din dorința organizatorilor de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, dorind includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural regional. În această perioadă sunetul muzicii clasice se va auzi în Timișoara, Jimbolia, Săcălaz, Șag, Ciacova, Urseni, Moșnița Nouă, Lugoj, Arad, Lipova, Reșița, Caransebeș, Băile-Herculane, Sibiu și Sighetu Marmației.

Intrarea la acest concert de la Centrul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului va fi liberă.