Pastorația părinților și a copiilor în atenția Episcopiei Caransebeșului

9 March 2020 Off By Pavel Canea
Pastorația părinților și a copiilor în atenția Episcopiei Caransebeșului

În contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, duminică 8 martie, Sectorul Cultural și Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului au organizat o manifestare ce a vizat tocmai această temă. Câteva zeci de părinți și copii s-au bucurat de un program divers în care organizatorii au pregătit participanților un atelier interactiv coordonat de doamna profesoară Georgiana Ciucur, dar și prezentarea unei prelegeri despre modele de educație în familie plecând de la mamele Sfinților Trei Ierarhi. Această temă a fost dezbătută de părintele profesor Vicențiu Românu de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

„Pentru astăzi am gândit un atelier în care am încercat să conectăm părinții la viața reală a copiilor și invers, lucrând pe modelele de care aceștia au nevoie și cred că am obținut rezultate foarte interesante care nu rămân cu o finalitate închisă, ci cred eu că părinții și copiii vor pleca cu ele acasă și vor lucra pe ele”, a subliniat prof. Georgiana Ciucur.  

Părinții și copiii au avut parte și de discuții în cadrul echipelor de lucru pe care doamna profesoară Georgiana Ciucur le-a format pentru a descoperi atât părinții, cât și copiii așteptările și nevoile reciproce.

„Ne-am străduit ca în această după-amiază din Duminica Ortodoxiei să fim împreună cu părinții și copiii acestora, pentru a le pune la inimă această foarte frumoasă asociere între mama creștină, grija mamei față de copii și prețuirea copilului față de mamă. După această experiență avem convingerea că astfel de întâlniri se vor repeta la nivelul Episcopiei Caransebeșului”, a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.  

Fiind ziua de 8 martie, la final toate doamnele și domnișoarele au primit din partea Episcopiei flori, icoane și alte daruri.