Inaugurarea Centrului Cultural Muzeistic și lansare de carte la Anina

17 August 2020 Off By Pavel Canea
Inaugurarea Centrului Cultural Muzeistic și lansare de carte la Anina

La sfârșitul săptămânii trecute, în prezența unui număr limitat de participanți, datorită noilor condiții prevăzute de lege, a avut loc inaugurarea Centrului Cultural Muzeistic din Anina, amenajat în clădirea fostei Primării a localității. Evenimentul a început cu o slujbă de sfințire săvârșită de către părinții Horia Mailat și Mutean Alin, parohii Parohiilor cu hramul „Sfânta Treime” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitate, după care și părintele Martin Jäger, parohul celor două parohii romano-catolice din Anina, a rostit câteva rugăciuni de binecuvântare.

La eveniment au luat cuvântul domnii: Marian Meșinschi, directorul Casei de Cultură din Anina, în calitate de moderator, Gheorghe Românu, primarul localității și Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, care au apreciat momentul ca fiind unul binevenit pentru prezentul acestui orășel montan, subliniind și posibilitatea desfășurării și a altor evenimente frumoase în incinta acestui nou edificiu cultural.

În cea de-a doua parte a evenimentului a avut loc lansarea volumului de poezii „Neajunsurile firii”, realizat de către părintele Muntean Alin. Cartea reprezintă o articulare în versuri a Teologiei Morale Ortodoxe despre păcat.

Pe lângă cei menționați, la eveniment au mai luat parte domnul Cornel Boboescu, directorul Liceului „Mathias Hammer” din Anina, alături de dascăli, iubitori de cultură și jurnaliști.

După vizitarea Centrului Cultural Muzeistic, fiecare dintre participanți au primit din partea autorului câte o carte, momentul inaugural încheindu-se cu servirea unei gustări oferite din partea Primăriei Anina.