Dan Puric s-a întâlnit cu publicul caransebeșean

15 April 2022 Off By Pavel Canea
Dan Puric s-a întâlnit cu publicul caransebeșean

Caransebeșenii au avut bucuria, joi, 14 aprilie, să ia parte la un eveniment cultural organizat de Episcopia Banatului Montan și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, cu sprijinul domnului Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Este vorba despre conferința „Locul și rolul României creștine în lumea rătăcită de azi”, susținută de actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

Manifestarea s-a desfășurat în sala mare de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, iar alături de publicul caransebeșean a fost și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. De asemenea, au fost prezente autorități centrale și locale, cadre medicale și preoți din localitate.  

„Am avut bucuria ca în această seară să avem în mijlocul nostru o personalitate a artei românești, un român deosebit, dar în același timp un creștin și un mărturisitor. Meditația expusă de invitatul nostru a avut menirea de a ne invita să reflectăm la modalitatea în care noi ca și cetățeni ai României, ca și cetățeni europeni, putem face față simfoniei națiunilor din Europa și nu numai, cu particularitatea României creștine. Socotim că prin această meditație prezentată de conferențiarul nostru avem posibilitatea ca în această perioadă, cu numai două săptămâni înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, să putem reflecta mai cu atenție asupra creștinismului nostru comunitar, dar și asupra viziunii noastre individuale cu privire la ortopraxia, sau la felul în care noi practicăm creștinismul în familia noastră, în societatea noastră și de ce nu în lumea rătăcită de astăzi”, a subliniat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Cunoscutul actor, eseist, autor și regizor de teatru român, Dan Puric, a prezentat conferința în stilul său caracteristic, reușind să transmită multă emoție, făcând referire la rădăcinile, tradiția și credința neclintită a poporului român, în ciuda tuturor greutăților prin care neamul nostru a trecut de-a lungul istoriei.

Publicul prezent a avut posibilitatea să adreseze și întrebări, care au fost legate în special de echilibrul spiritual pe care trebuie să-l aibă fiecare român pentru a-și putea duce crucea vieții cu demnitate în aceste vremuri tulburi.

Întreaga conferință a fost transmisă live pe rețelele de socializare prin intermediul Studioului „Călina Audio-Video” Caransebeș.