Lecţie pentru elevi despre Biserică şi împodobirea ei

27 February 2019 Off By Herea Darius
Lecţie pentru elevi despre Biserică şi împodobirea ei

Elevii şcolilor din Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Microraionul  III al reşedinţei de judeţ se simt foarte bine în Biserică, iar multe din orele de Religie ce sunt cuprinse în programa şcolară, se desfăşoară în locaşul de cult. Tocmai de aceea, elevii  de la Şcoala Gimnazială nr. 7 sunt prezenţi de multe ori aici.

Ziua de 26 februarie  a fost, încă odată, un prilej de educaţie religioasă, pentru că elevii clasei a VIII-a A au venit în biserică pentru a primi explicaţii despre biserică şi despre pictura ce o împodobeşte. Elevii au fost însoţiţi de doamna Diana Raţiu, profesoară de religie la şcoala parteneră. După ce toţi au rostit rugăciunea „Împărate ceresc”, elevii au participat la o oră „deschisă”.

 Cu această ocazie, preotul Petru Berbentia a oferit explicaţii ample şi le-a arătat la faţa locului ce înseamnă pictura iconografică, existentă în Biserica Ortodoxă şi a exemplificat ordinea aşezării icoanelor pe pereţi sau pe iconostas, vorbind copiilor şi despre Erminia picturii bizantine sau „Manualul zugravului”, despre regulile pe care ieromonahul Dionisie din Furna ( născut în jurul anului 1670 în Grecia centrală), le-a stabilit pentru cei ce vor să împodobească corect din punct de vedere teologic dar şi artistic o biserică.

După explicaţiile primite, copii prezenţi au pus întrebări şi au primit răspunsuri lămuritoare. Nădăjduim, ca de fiecare dată, că aceste lecţii vor continua şi suntem convinşi că doamna profesoară de religie este dedicată misiunii ce şi-a asumat-o. ( Pr. Petru Berbentia)