Examene finale la Secția de Teologie din Caransebeș

8 July 2019 Off By Herea Darius
Examene finale la Secția de Teologie din Caransebeș

La Secția de Teologie din Caransebeș a avut loc examenul de licență și disertație împlinindu-se și desăvârșindu-se astfel un nou an universitar în Episcopia Caransebeșului.

Absolvenții promoției 2019 de la Secția de Teologie a Facultăţii de Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, ce au încheiat cele două programe de studii, au susținut luni, 8 iulie, examenul de licență și disertație, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. În conformitate cu legea învăţământului aflată în vigoare, înainte de susţinerea lucrării a existat şi o probă orală de verificare a cunoştinţelor, din cinci mari domenii ale teologiei: Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Istoria bisericească universală, Teologie Dogmatică, Teologie Morală şi Teologie Liturgică.

Conform tradiţiei Bisericii noastre, după susținerea examenelor a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credinţă ortodoxă la care au participat toţi absolvenţii prestigioasei instituţii de învăţământ teologic caransebeșean.

„Temele tratate în lucrările de licență și disertație au vizat istoria locală a Banatului, dezbaterile Anului omagial al satului românesc, monografii ale comunităților rurale și alte teme de interes pentru preocupările teologice actuale. Nădăjduim că tinerii absolvenți ai școlii superioare de Teologie din Caransebeș își vor împlini cu acrivie misiunea lor de slujitori ai Domnului în comunitățile din care fac parte ”, a precizat părintele lect. univ. dr. Daniel Alic, coordonatorul Secției de teologie din Caransebeș.

Învăţământul teologic universitar actual din Caransebeş a luat fiinţă în anul 1998, dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeş. Astfel, s-a înfiinţat Secţia de Teologie Ortodoxă-Istorie în cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.