Consfătuirea semestrială a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

4 October 2021 Off By Herea Darius
Consfătuirea semestrială a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului

Pentru anul acesta s-a continuat organizarea consfătuirii semestriale a profesorilor de religie din Episcopia Caransebeșului în format on-line, din dorința de a putea avea alături de profesorii de religie din județ pe invitații deosebiți, care au participat și anul trecut la conferință.  Data aleasă pentru întâlnire (1 octombrie) s-a dorit a fi o prelungire a binecuvântării Maicii Domnului, care să fie acoperământ sfânt și izvor de nădejde înaintea încercărilor ivite în viața de zi cu zi.

Întâlnirea a debutat pe platforma on-line cu un cuvânt de bun venit al părintelui inspector şcolar pentru disciplina Religie, Nicolae Chiosa. În continuarea cuvântului, părintele inspector Chiosa, în calitate de moderator, a anunțat prezențele online ale următorilor invitați: domnul inspector școlar general pentru disciplina Religie, Vasile Timiș, părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul centrelor de tineret de pe întinsul Episcopiei Caransebeșului, domnul profesor Romeo Moșoiu din Bucureşti și reprezentantul din partea Episcopiei Caransebeșului, părintele arhimandrit dr. Casian Rușeț.

Domnul conferențiar universitar dr. Vasile Timiș a prezentat o scurtă radiografie a învățământului religios desfășurat în anul școlar anterior, îndemnând profesorii de religie să fie repere de bucurie și de sprijin pentru elevi, să folosească resursele educaționale oferite de diferite platforme de religie, precum și acordarea atenției sporite în legătură cu formarea continuă a fiecărui dascăl în parte.

Părintele inspector Mihai Ciucur a prezentat câteva detalii legate de întâlnirea de la Caraiman, unde s-a organizat a cincisprezecea ediție a programului național catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. S-a evidențiat importanța cursurilor opționale, care pot veni în sprijinul profesorului de religie și care îl pot ajuta pe acesta în mai buna cunoaștere a clasei de elevi și în gestionarea relațiilor cu tinerii.

Fiecare profesor metodist a prezentat câteva aspecte legate de lecțiile desfășurate în sistem on-line și s-au împărtășit diferite idei, care să îmbunătățească actul didactic desfășurat la clasă.

Domnul profesor Romeo Moșoiu a adus în atenția profesorilor de religie posibilitatea formării acestora pe programele opționale, care sunt propuse de Patriarhia Română în cadrul ramurii disciplinare educație pentru viață, precum și rugămintea de folosi și de a-i familiariza pe elevi cu platformele educaționale www.red-religie.ro, www.e-religie.ro și pagina de internet – 3 minute de Religie.

La finalul întâlnirii, părintele arhimandrit dr. Casian Rușeț a transmis un mesaj de încurajare celor prezenți, îndemnându-i să fie apropiați de elevi, să continue cu credință și cu bucurie activitatea didactică, să fie dedicați în alcătuirea lecțiilor de la clasă, să fie atenți la sănătatea proprie și a celor din jur și să deruleze pe mai departe activitățile şi proiectele educative propuse. (Prof. Păunescu Adrian Nicolae)