Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

19 May 2022 Off By Herea Darius
Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

Joi, 19 mai, 18 tineri, dintre care 15 băieți și 3 fete, au susținut prima etapă a examenului de admitere la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. Examenul a debutat cu un moment de rugăciune în biserica din incinta acestei instituții, urmat de susținerea probei orale și, în final, probei scrise. Candidații au fost examinați de către comisia formată din părinții profesori de la Seminarul Teologic, prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Astăzi, a avut loc examenul de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș, o școală de tradiție a învățământului teologic preuniversitar din țara noastră, care continuă frumoasa tradiție a școlilor de Teologie care au funcționat la Caransebeș încă din anul 1865. Examenul de astăzi a cuprins o probă orală, respectiv verificarea dicției și a auzului muzical, un scurt interviu și o probă scrisă la disciplina Religie, elevii având de pregătit 7 lecții din programa claselor V-VIII. Ne bucurăm că avem elevi care își doresc să studieze Teologia, să primească o educație creștină, un aspect atât de important în societatea de astăzi și, chiar dacă nu toți elevii care absolvă școala noastră urmează o școală de Teologie pentru a deveni preoți sau profesori de religie, frecventarea unei școli de Teologie este un lucru benefic pentru elevi, pentru Biserică, dar și pentru societate în general”, a precizat părintele profesor Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic din Caransebeș.

Cea de-a doua etapă a examenului de admitere la Seminar se va desfășura în perioada 27-28 iulie.

Învățământul teologic din Caransebeș este unul cu o tradiție de peste 150 de ani care a format de-a lungul anilor preoți și profesori, dar mai ales oameni de valoare pentru Biserica strămoșească și pentru societate. Începând cu anul 2015 la Seminarul Teologic din Caransebeș studiază și fete.

Aici este o îmbinare armonioasă între studiul disciplinelor laice și a celor de specialitate. Seminarul dispune de săli noi de clasă, cazare în cămin propriu, servirea mesei la cantina şcolii, susţinere financiară din partea Episcopiei pentru elevii merituoși, bibliotecă proprie, biserică pentru oficierea slujbelor religioase, cabinet de informatică, sală de lectură şi acces la internet. (Arhid. Cosmin Mutașcu)