Filia Brădet-Anina și-a sărbătorit hramul

21 August 2018 Off By codenighter
Filia Brădet-Anina și-a sărbătorit hramul

Cu această ocazie a fost invitat și părintele protopop Gheoghe Suveți, care împreună cu părintele paroh Marius Negoiță și părintele Ioan Iaremciuc, de la Parohia ucraineană „Nașterea Maicii Domnului” Copăcele, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În acest cartier al orașului Anina, credincioșii au multă dragoste față de Dumnezeu și față de biserică, dovadă fiind și prezența acestora în număr mare, rugându-ne împreună Maicii Domnului pentru ajutor și toate cele necesare vieții noastre.

La momentul potrivit, s-au împărtășit mulți credincioși, precum și numeroși copii. Părintele protopop a ținut un frumos cuvânt de învățătură, explicând credincioșilor cât de importantă este Maica Domnului în viața noastră. Ceea ce este „mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii”, Maica Domnului, este cea mai aleasă ființă de pe pământ pentru că în pântecele ei S-a zămislit Fiul lui Dumnezeu și orice creștin care se închină Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos se închină, binențeles, și Maicii Sale. Părintele i-a îndemnat pe bunii credincioși de la Brădet să se roage cât mai des Maicii Domnului și să îi ceară ajutorul.

Demn de menționat este faptul că părintele protopop a pus bazele acestei biserici, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului’’, rămânând legat sufleteste de biserică și credincioși. Părintele Gheorghe Suveți, protopopul Reșiței, s-a gândit atunci când slujea la această biserică că ar fi potrivit să pună pentru această bisericuță, hramul ,,Adormirea Maicii Domnului’’, una dintre cele mai frumoase sărbători și totodată cea mai mare sărbătoare închinată Maicii.

Părintele paroh, Marius Negoiță a mulțumit preoților prezenți, pr. protopop Gheorghe Suveți și pr. Ioan Iaremciuc, care au răspuns cu mare bucurie invitației, precum și tuturor credincioșilor.
După miruire și împărțirea anafurei, a urmat o agapă frățească în curtea bisericii, la care au participat toți cei prezenți.