Preoții din Protopopiatul Reșița în unitate euharistică

23 November 2018 Off By codenighter
Preoții din Protopopiatul Reșița în unitate euharistică

Clericii din Protopopiatul Reșița au participat astăzi la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală din Caransebeș și s-au împărtășit cu Sfintele Taine

Toți preoții din Protopopiatul Reșița au fost astăzi, 22 noiembrie, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș pentru a se împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„Liturghia duhovnicească pe care astăzi am săvârșit-o se constituie deja într-o tradiție pentru că de mai bine de 10 ani în fiecare post al Crăciunului avem aceste sărbători duhovnicești prin împărtășirea clericilor din fiecare protopopiat. Acest lucru se întâmplă pentru că în mod normal ne întâlnim la ședințe administrative, la conferințe pastoral-misionare, la cercuri pastorale și la diferite slujbe, dar nu reușim să ne întâlnim cu toții la o Sfântă Liturghie unde să ne împărtășim cu toții din același potir”,
a subliniat părintele arhim. Casian Rușeț.

La început de post cu toții s-au împărtășit, la momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, cu Sfintele Taine. „Mai ales anul acesta, anul unității de credință și de neam, ne-am întâlnit cu toții, arătând prin aceasta că unitatea de credință se exprimă cel mai sublim prin împărtășirea din același Trup și Sânge al Mântuitorului, adică prin unitatea euharistică. Preoții vin la această comuniune împreună cu parohiile lor, în gândul lor, în rugăciunile lor și pomenindu-i la Sfânta Liturghie și odată cu acest eveniment ei se întorc cu această comuniune frumoasă în parohii și prin ceea ce ei vor mărturisi credincioșilor vor adânci mai mult ceea ce noi înțelegem prin unitatea de credință”, a adăugat părintele consilier.

Protopopiatul Reșița este cel mai mare protopopiat din Episcopia Caransebeșului ca și întindere și număr de credincioși, dar este al doilea ca număr de parohii și preoți slujitori. În acest protopopiat sunt 63 de parohii și 75 de preoți. „Nădăjduim ca această frumoasă zi în care am avut ocazia de a ne împărtăși toți slujitorii să fie una a bucuriei și o întărire pentru noi, deoarece în lumea aceasta noi ca preoți avem tot felul de probleme, dar dacă suntem uniți în jurul potirului, în jurul lui Hristos toate acestea nu ne vor birui”, a concluzionat la final părintele protopop al Reșiței, Gheorghe Șuveț.