Colinde și filantropie în Parohia Iam

20 December 2018 Off By Herea Darius
Colinde și filantropie în Parohia Iam

În această perioadă premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului, tinerii din Parohia Iam, Protopopiatul Moldova Nouă, coordonați de părintele paroh Alexandru Rogobete și de doamna preoteasă desfășoară un proiect social-filantropic, menit să ajute familiile nevoiașe din parohie.

Cu glasuri plăpânde și cu mult suflet, tinerii vestesc Nașterea Domnului Hristos, colindănd casele creștinilor, instituțiile și societățile comerciale din împrejurimi vestind că din Cer coboară pentru toți un Dar: Pruncul Sfânt și Domnul, Iisus Hristos, ce grabnic ne împacă cu Tatăl Cel Ceresc, prin Duhul Sfânt. Sumele și darurile primite, vor fi valorificate în alimente, ce se vor distribui familiilor nevoiașe din satul Iam.

Părintele Alexandru Rogobete, implicat în diferite proiecte cu tinerii din parohie, a relatat: „Suntem binecuvântați să avem în jurul nostru, în parohia noastră, tineri cărora le pasă de cei aflați în neputințe, cărora nu le este indiferent dacă avem în sat copii și familii triste. Suficiența postului, înmulțirea rugăciunii sau înfrânarea de la rău nu pot da viață fără milostenii; nu e suficient să nu faci nimănui nici un rău, ci e necesar să faci mult bine în jurul tău pentru a dobândi dragostea milostivă a lui Dumnezeu”. (Pr. Alexandru Rogobete)