Sărbătoarea Centenarului în Parohia Răcășdia

7 December 2018 Off By Herea Darius
Sărbătoarea Centenarului în Parohia Răcășdia

Comemorarea celor 100 de ani de la Marea Unire a fost marcată și în Parohia Răcășdia, Protopopiatul Moldova Nouă. După ce în ziua de 1 decembrie a fost săvârșită slujba de Te Deum pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu în cei 100 de ani de la Unire, iar mai apoi o slujbă de pomenire a eroilor neamului, precum și a făuritorilor Marii Uniri de la Alba-Iulia, iar la sfârșit s-a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului cu acest prilej, în seara zilei de 3 decembrie, tinerii parohiei s-au reunit în sala festivă a centrului after school pentru comemorarea evenimentelor prilejuite cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Întâlnirea a debutat cu o rugăciune de mulțumire, iar apoi a avut loc o prezentare multimedia a unui material alcătuit de Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebeșului precum și a unui film documentar despre Marea Unire realizat de Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române. A urmat intonarea imnului național precum și a unor cântări patriotice.

A fost o seară plină de emoții, în care tinerii noștri au adus un pios omagiu celor care cu 100 de ani în urmă au reușit, prin jertfă și multe sacrificii, să ne ofere celor ce venim în urma lor un stat liber și unitar.