Taina Sfântului Maslu la Parohia Izgar

10 December 2018 Off By Herea Darius
Taina Sfântului Maslu la Parohia Izgar

Precum este îndătinat, ca în posturile mari din cursul anului bisericesc să se oficieze Taina Sfântului Maslu, în duminica a IV-a din Postul Crăciunului, și mica parohie Izgar din capătul nord-vestic al eparhiei a trăit bucuria acestei comuniuni în rugăciune. A fost pentru a treia oară în decursul acestui an 2018 când această frumoasă taină a mai fost săvârșită, prima fiind în Postul Sfintelor Paști în duminica Sf. Grigore Palama (4 martie), iar mai apoi în Postul Adormirii Maicii Domnului (care este și hramul bisericii parohiale) la data de 12 august.

În impunătoarea biserică parohială „Adormirea Maicii Domnului”, ridicată la anul 1873 de către majoritatea greco-catolică de atunci a localității, cei prezenţi şi-au manifestat mulţumirea şi bucuria de a fi participat la rugăciune împreună cu preoţii invitaţi de preotul paroh. În cuvântul duhovnicesc de la final, părintele Cătălin Flavius Florea, parohul Ersigului, a pus accentul pe veșnicia sufletului și pe lupta pe care fiecare creștin trebuie să o ducă în această viață pentru mântuirea sufletului. Enoriașii au fost bucuroși și au mulțumit pentru prezență și părintelui iconom-stavrofor Petru Vintilescu de la centrul de comună, Vermeș.

„Credem că experienţa a fost de bun augur şi suntem convinşi că Dumnezeu ne va ajuta să mai producem asemenea bucurii celor pe care îi păstorim. Credincioșii bolnavi și rudele lor, care participă la această taină și doresc cu adevărat să-și ușureze suferința trupului și a sufletului, trebuie să vină la Sfântul Maslu cu mare credință în Dumnezeu, împăcați cu toți, postiți și întăriți cu multe rugăciuni”, a mărturisit părintele paroh Ion Liuba. (Pr. Ion Liuba)