Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor la Moldova Nouă

7 June 2019 Off By Herea Darius
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor  la Moldova Nouă

Joi, 6 iunie, în Moldova Nouă pe o vreme de sărbătoare preoții însoțiți de credincioșii parohiei Sf. M.Mc. Gheorghe, imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii au mers, ca în fiecare an, în procesiune în frunte cu steagul tricolor român și cu icoana Înălțării Domnului la cer, la unul din monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului românesc aflate pe raza orașului.

Manifestarea a început cu intonarea imnului național „Deșteaptă-te Române„ urmată de slujba parastasului pentru eroi săvârșită de un sobor de preoți format din părintele protopop Bogoliub Martinovici, pr. Gheorghiță Băloi și pr. Remus Căta. În cuvântul de învățătură pr. protopop Bogoliub Martinovici  a arătat dubla însemnătate a  acestui praznic subliniind și îndemnându-ne totodată să nu dăm uitării eroii dar și pe țăranii români care au căzut în lupta pentru întregirea neamului și apărarea credinței ortodoxe strămoșești. Totodată, părintele protopop a mai subliniat faptul că „ această zi trebuie să aibă pentru noi românii o însemnătate aparte pentru că pe lângă sărbătoarea Înălțării Domnului la cer ne aducem aminte de toți eroii, mucenicii care s-au jertfit pentru noi, făcându-se pildă în curaj și statornicie”.

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroului necunoscut, unde și Protopopiatul Ortodox Român Moldova Nouă a depus o frumoasă coroană ca semn de cinstire si prețuire pentru eroii patriei.

După încheierea manifestărilor soborul de preoți însoțiți de credincioși s-au întors în procesiune la sfânta Biserica.