Instalarea noului preot în Parohia Văliug

30 July 2019 Off By Pavel Canea
Instalarea noului preot în Parohia Văliug

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în data de 27.07.2019, a fost instalat noul preot paroh în Parohia Valiug din Protopopiatul Reșița. În Biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” , părintele protopop Gheorghe Șuveți alături de părintele Ion Bircea din Parohia Voislova au săvârșit Slujba Vecerniei, răspunsurile la strană fiind asigurate de către preoții Ionel Adrian Găină și Alexandru Simion Bubă, membrii ai corului protopopiatului Reșița.

După slujba Vecerniei părintele protopop a evidențiat în cuvântul de învățătură  importanța misiuni unui preot în mijlocul credincioșilor pe care-i păstorește, iar în continuare a înmânat noului preot paroh Raul Rus, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile Bisericii, evidențiind simbolismul acestora și a urat noului paroh Raul Rus, păstorire îndelungată cu realizări frumoase.

Parohia Văliug este așezată la 600 m altitudine, pe cursul râului Bârzava, la poalele Muntelui Semenic. Este de categ. I rural B, având 276 familii cu aproximativ 761 credincioşi. Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a fost construită în anul 1887.