Cercul pastoral-misionar Oravița s-a reunit la Parohia Broșteni

13 August 2019 Off By Pavel Canea
Cercul pastoral-misionar Oravița s-a reunit la Parohia Broșteni

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Broșteni a reprezentat luna aceasta locul de întâlnire pentru preoții care alcătuiesc Cercul Pastoral Misionar Oravița din Protopopiatul Moldova Nouă.

Evenimentul a avut loc joi, 8 august, și s-a bucurat de prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici alături de preoții care alcătuiesc acest cerc. La orele serii, în biserica parohială din satul Broșteni s-a săvârșit Acatistul „Adormirii Maicii Domnului”.

La finalul slujbei, părintele paroh Dorin Lucian Lăpușnianu a prezentat  monografia satului Broșteni, iar părintele Mihai Alexandru Ecovescu de la parohia Brădișoru de Jos a prezentat referatul cu tema „Probleme pastoral-misionare cu care se confruntă satul românesc de astăzi și soluții cu privire la rezolvarea lor”.

În încheiere, părintele protopop a transmis preoților prezenți binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și a comunicat anumite aspecte care vizează bunul mers al activităților pastorale, misionare și sociale din parohiile care alcătuiesc acest cerc pastoral.

Aceste întâlniri lunare se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian și sunt constructive deoarece ne oferă prilejul de a învăța unii de la alții, de a ne sprijini și de a conlucra în și pentru biserica lui Hristos.