Biserica din incinta Spitalului Municipal de Urgentă Caransebeș și-a prăznuit ocrotitorul

21 October 2019 Off By Pavel Canea
Biserica din incinta Spitalului Municipal de Urgentă Caransebeș și-a prăznuit ocrotitorul

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vineri, 18 octombrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Luca și în duminica a XXIII-a după Rusalii, la biserica din incinta Spitalului Municipal de Urgentă Caransebeș a fost sărbătorit hramul.

Bolnavii internați, împreună cu personalul medical și mai mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie și s-au rugat sfântului și cerescului ocrotitor.

Cuvântul de zidire duhovnicească i-a revenit părintelui Mihai Iliuș de la Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, care a arătat că „rugăciunea în comuniune deschide cerul și-L înduplecă pe Dumnezeu să-și reverse binecuvântarea Sa asupra tuturor, în special asupra bolnavilor pentru care ne-am rugat împreună”.

Au răspuns afirmativ invitației părintelui paroh Petrică Ionuț Timiș-Popovici și au fost prezenți la Sfânta Liturghie dl. ing. Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgentă Caransebeș, dl. dr. Singh Bhupinder, directorul medical, dl. dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, dl. dr. Vasile Cherdivară, dl. dr. Dumitru Marinescu și dna. dr. Barbara Singh, aceasta fiind într-adevăr dovada că în această zi binecuvântată actul medical s-a împletit armonios cu cel duhovnicesc și s-a finalizat în rugăciune.

Vineri, în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol și Evanghelist Luca a fost săvârșită și slujba parastasului pentru regretatul părinte Luca Popovici, ctitorul acestei sfinte biserici, trecut la Domnul în urmă cu 3 ani și pentru preoteasa Lucia Simona Timiș-Popovici, chemată la cer anul trecut.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru toți cei prezenți a fost pregătită o mică agapă, prin jertfa și bunăvoința unor credincioși apropiați ai acestei sfinte biserici. (Pr. Petrică Ionuț Timiș-Popovici)