Bisericuța din Cicleni a fost refăcută complet

10 November 2019 Off By Pavel Canea
Bisericuța din Cicleni a fost refăcută complet

Sâmbătă, 9 noiembrie, unul dintre cele mai mici sate din județul Caraș-Severin a îmbrăcat haine de sărbătoare. Comunitatea parohială din Cicleni, de pe Valea Sebeșului, cu aproximativ 12 credincioși s-a bucurat că și-a văzut locașul de rugăciune sfințit. Bisericuța foarte mică din mijlocul satului despre istoria căreia nu se știe foarte multe, a fost sfințită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Acest sfânt locaș aproape că se dărâma, dar prin contribuția Centrului eparhial, a credincioșilor din localitate, precum și a credincioșilor din întreg Protopopiatul Caransebeș și Băile Herculane, s-au efectuat ample lucrări de amenajare. A fost refăcută această biserică în întregime atât la exterior, cât și la interior. De asemenea, clopotul ce era amplasat în podul bisericii a fost mutat într-o clopotniță ridicată lângă sfântul locaș.

„Atât preotul paroh cât și credincioșii și-au dorit să renoveze această biserică, dar posibilitățile materiale de aici sunt foarte reduse. De aceea, am luat inițiativa la Centrul Eparhial și am hotărât ca în acest an omagial al satului românesc să renovăm și această biserică în care credincioșii din Cicleni s-au botezat, s-au cununat și s-au rugat ani de-a rândul. Această biserică a ajuns într-o stare avansată de degradare, de aceea era o necesitate renovarea acestui paraclis. Noi am inițiat o colectă în această toamnă la nivelul a două protopopiate, Caransebeș și Băile Herculane, dar și de la Centrul Eparhial s-a alocat o sumă importantă pentru ca și credincioșii din Cicleni, chiar dacă sunt puțini, să se poată bucura de Sfânta Liturghie și de celelalte laude și slujbe ale bisericii noastre”, a precizat Părintele Episcop la final.

La evenimentul istoric din viața acestei comunități rurale au fost alături de credincioșii din localitate și credincioși din Parohia Dalci a cărei filie este Cicleni. Biserica din Cicleni a fost ridicată în anul 1912 și are hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.