Sfințirea bisericii din Parohia Steierdorf-Anina

3 November 2019 Off By Pavel Canea
Sfințirea bisericii din Parohia Steierdorf-Anina

Sâmbătă, 2 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a fost alături de credincioşii din Parohia Steierdorf-Anina, Protopopiatul Reşita, la împlinirea a 10 ani de la târnosirea sfântului locaş. Cu această ocazie ierarhul a sfinţit exteriorul biserici cu hramul „Sfânta Treime” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, ce a fost recent renovat. După slujba de sfinţire Părintele Episcop Lucian a săvârşit şi Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Pentru misiunea pe care o desfăşoară părintele paroh Horia Mailat, Preasfinţitul Lucian i-a oferit distincţia de iconom, iar credincioşilor ce au fost alături de părintele lor duhovnicesc, ierarhul le-a oferit Diploma de excelenţă „Episcop Veniamin Nistor”.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost oficiată şi o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii Sfânta Treime din Anina cei ce au trecut la Domnul.

„A fost astăzi o bucurie deplină pentru că am văzut la Anina preoți harnici, rugători și gospodari, dar și credincioși foarte apropiați de sfânta biserică. Totodată am văzut aici o armonie între autoritățile locale și biserică, domnul primar și domnul viceprimar s-au implicat foarte mult la construirea bisericii de aici, dar și la casa parohială, care a fost dată în folosință parohiei de către consiliul local. Nu întâmplător a rânduit Dumnezeu ca în această lună noiembrie să fim aici pentru că la 1 noiembrie 2009 a fost târnosită biserica din Steierdorf, iar în 6 noiembrie 2011 a fost binecuvântată pictura. Dumnezeu să le răsplătească tuturor osteneala și dragostea și să binecuvinteze acest oraș din centrul Banatului Montan”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

Biserica parohială din Steierdorf-Anina a fost târnosită la 1 noiembrie 2009 de către Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului. Lucrările la sfântul locaş au început în anul 2005. Tot sâmbătă Preasfinţitul Părinte Lucian  a binecuvântat şi casa parohială din Steierdorf.