Tinerii și Biblia versus tinerii și telefonul

19 November 2019 Off By Pavel Canea
Tinerii și Biblia versus tinerii și telefonul

Vineri, 15 noiembrie, la Biserica Ortodoxă cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” Vasiova a avut loc o întâlnire a copiilor și tinerilor din zona Bocșa pentru o seară duhovnicească.

Tineri și copii însoțiți de preoți sau voluntari ai Centrelor de tineret din Bocșa au răspuns invitației părintelui dr. Daniel Crecan și au ales ca în această frumoasă seară de toamnă blândă să se închine în Biserica lui Tata Oancea din Vasiova.

După slujba de vecernie oficiată de pr. Daniel Crecan și pr. Silviu Ferciug, părintele Ioanichie de la Mănăstirea Sf. Ilie de la Izvor a fost invitatul special pentru a rosti un cuvânt de înțelepciune.

Părintele profesor a ales un subiect de actualitate, purtând un dialog cu tinerii din biserică cu privire la frecvența cu care aceștia folosesc telefonul și regularitatea cu care apelează la Biblie. Răspunsurile au fost de tot felul, uimind sinceritatea acestor tineri care, dincolo de toate, aleg să-și petreacă ceasuri din prețiosul timp în Biserică și pentru diverse activități educativ-caritabile în care sunt implicați.

Seara s-a încheiat tot cu discuții, tinerii dezbătând, alături de preoți și îndrumători, viitoare proiecte derulate în perioada sfintelor sărbători de iarnă. (Gabriela Șerban)