Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

10 December 2019 Off By Herea Darius
Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

În perioada 2-8 decembrie la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, s-a desfășurat săptămâna duhovnicescă.

Este știut faptul că perioada de post este un bun prilej pentru credincioși de a se apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a pregăti  mintea să străbată cu uşurinţă oceanul acestei vieţi. De asemenea, o face să se îndrăgostească de cer şi de cele din cer, să socotească o nimica pe cele din lumea aceasta şi să treacă pe lângă ele cu mai multă nepăsare, îngrijindu-se mai mult de cele sufletești. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că lucrarea postului, îl face pe om „înger”.

Printre frumoasele slujbe oficiate în această săptămână se numără și Taina Sfântului Maslu, săvârșită de către un sobor mare de preoți din Clisura Dunării.

În cuvintele de învățătură preoții care au vizitat credincioșii, au accentuat că duhul lumii în care trăim este unul al plăcerilor trupeşti, satisfacerea poftelor şi dorinţelor de natură concretă, fizică şi materială. O lume care, potrivit Sfinţilor Părinţi, este tot mai „ispititoare” şi mai „ademenitoare”, căutând să-l cuprindă pe om, ca până la urmă să-l scufunde şi să-l piardă în plăcerile ei păcătoase. Şi, din nefericire, omul răspunde acestor ispite și tot mai puţini credincioși se gândesc cu adevărat la elementul cel mai de preţ din alcătuirea lor – sufletul, şi caută să îi împlinească dorințele lui înalte.

La sfârșitul acestor zile de înăltă trăire duhovnicească, credincioșii au înteles că este nevoie să fim în viața aceasta mai buni, mai iertători, să ne abținem de la a păcătui și să ne rugăm mai mult pentru sufletele noastre și pentru toți cei dragi nouă. (Protopop Bogoliub Martinovici)