Săptămâna duhovnicească și Taina Sfântului Maslu la Parohia „Sf. M. Mc.Gheorghe” din Moldova Nouă

17 December 2019 Off By Herea Darius
Săptămâna duhovnicească și Taina Sfântului Maslu  la Parohia „Sf. M. Mc.Gheorghe” din Moldova Nouă

Postul Nașterii Domnului a adus în Parohia „Sf. M. Mc.Gheorghe din Moldova Nouă un prilej de bucurie căci așa cum s-a obișnuit și în anii precedenți credincioșii s-au întărit în credință și și-au pregătit sufletul cu seri duhovnicești în care preoții din împrejurimi au venit și au slujit.

 Fiecare zi s-a aflat sub purtarea de grijă a unui părinte de pe raza Centrului pastoral-misionar al protopopiatului, desfășurându-se sub un generic cu tematică fixă, dorindu-se aducerea în atenție a importantei tradiției și a valorilor creștine.   

 Săptamâna duhovnicească s-a încheiat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu chiar în zi de duminică,  unde au participat preoții ce au catehizat în această săptămână pr. Ion Nedelcu, pr. Ionel Prisecaru, pr. Ioan  Matei, pr. Ilie Olteanu, pr. Remus Căta și pr. Băloi Gheorghiță, credincioșii primind cu bucurie aceste momente de rugăciune. Cuvântul de învățătură i-a apaținut pr. Remus Căta de la Parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena” din Moldova Nouă în care a arătat credincioșilor importanța rugăciunii în vindecarea sufletului și a trupului.

Prin activitățile sociale ale parohiei și dragostea purtată bisericii lor, săptămâna duhovnicească s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de credincioșii ei, astfel  întărindu-se cuvintele  psalmistului care zice: Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună” (Psalm 133, 1) (Protopop Bogoliub Martinovici)