Cerc pastoral – misionar la Moldova Nouă

28 February 2020 Off By Herea Darius
Cerc pastoral – misionar la Moldova Nouă

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vineri, 28 februarie, a avut loc întrunirea lunară a preoților din Cercul pastoral – misionar Moldova Nouă.

 Întrunirea s-a desfășurat în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă, cea mai nouă biserică din Protopopiatul Moldova Nouă și a debutat cu oficierea Paraclisului Maicii Domnului de către: părintele Vichentă Ponoran – Parohia Naidăș, părintele Voinea Marius – Parohia Rusova și părintele Nacu Adrian – Parohia Milcoveni. La slujbă au participat preoții arondați Cercului Pastoral Moldova Nouă, precum și numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură, părintele Nacu Adrian a subliniat faptul că Maica Domnului este ocrotitoarea părinților și a copiilor: „În Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români, se cuvine să o luăm ca și ocrotitoare și sprijinitoare pe Maica Domnului și să o rugăm să mijlocească în continuare la Fiul ei, pentru noi și pentru a noastră mântuire”.

 În partea a doua a întrunirii, părintele Ion Nedelcu coordonator al Cercului Pastoral, a adus la cunoștință preoților ultimele circulare emise de Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului și s-a stabilit programul săptămânilor duhovnicești din perioada Postului Mare.