Rugăciune la începutul Triodului în Parohia Vârciorova

11 February 2020 Off By Pavel Canea
Rugăciune la începutul Triodului în Parohia Vârciorova

Există o tradiție ca la începutul perioadei Triodului în Parohia Vârciorova din Protopopiatul Caransebeș să se organizeze timp de-o săptămână seri duhovnicești, la care să fie invitați preoți din alte parohii pentru a săvârși o sfântă slujbă și a rosti un cuvânt de învățătură. Potrivit acestei rânduieli și în acest an credincioșii din această localitate se pot bucura duhovnicește de rugăciune, meditație și întărire credință.

Această săptămână a început luni, 10 februarie, prin binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a poposit în mijlocul acestei comunități. Ierarhul a săvârșit Slujba Vecerniei alături de un sobor de preoți și diaconi, la care au participat autorități locale, copii și tineri îmbrăcați în port popular și credincioșii bisericii din Vârciorova.  

Preasfințitul Părinte Lucian a subliniat în cuvântul său că perioada Triodului este un urcuș spre Înviere și i-a îndemnat pe credincioși să mediteze la virtuțile ce sunt scoase în evidență înainte de a începe Postul Mare. „Suntem chemați la pocăință, smerenie, dragoste, ascultare și la fapte bune. Trebuie să ne înarmăm duhovnicește ca să plecăm pe drumul Golgotei, spre Crucea lui Hristos și spre Învierea Lui, care a fost, este și va rămâne învierea noastră. Putem câștiga Raiul dacă Îl ascultăm pe Mântuitorul Hristos care dorește să ne spună și nouă așa cum i-a spus și tâlharului de pe Golgota: «Astăzi vei fi cu Mine în Rai»”.     

Sfânta slujbă a fost înfrumusețată prin răspunsurile la strană date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Preasfințitul Părinte Lucian a apreciat și faptul că biserica din Vârciorova este îngrijită astfel că celor care s-au implicat la înfrumusețarea interiorului sfântului locaș le-a oferit Diploma de excelență „Episcop Iosif Traian Badescu”.

Ca semn de prețuire pentru dragostea și grija ce-o poartă și față de locuitorii Comunei Bolvașnița și implicit cei din Vârciorova, domnul primar Petru Mihăilescu i-a conferit Părintelui Episcop Lucian „Titlul de cetățean de onoare al Comunei Bolvașnița”.