Comunități parohiale din Protopopiatul Caransebeș cu noi preoți parohi

10 March 2020 Off By Pavel Canea
Comunități parohiale din Protopopiatul Caransebeș cu noi preoți parohi

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sâmbătă 7 martie, a avut loc instalarea părintelui Adrian Găină în Parohia Peștere. Această parohie a rămas vacantă în urmă cu 5 luni, iar în toată această perioadă, a fost suplinită de părintele misionar Iosif Negrei. Părintele protopop Florin Ciucur, a săvârșit slujba Vecerniei, înconjurat de un sobor de preoți, la finalul căreia i-a oferit în mod simbolic, sfânta evanghelie, sfânta cruce și cheile bisericii,  îndemnându-l pe părintele paroh ca ușa inimii sale sa fie mereu deschisă pentru fiecare credincios din noua sa parohie.

În următoarea zi, în Duminica  Ortodoxiei, la Sfânta Liturghie credincioșii Parohiei din Rusca Teregova s-au bucurat de instalarea părintelui Marius Negoiță. Părintele protopop i-a rugat pe credincioși să-i fie alături noului părinte, așa cum i-au fost alături și părintelui precendent, Bogdan Boicu.

Tot duminică, părintele protopop a săvârșit slujba Vecerniei în Parohia Bolvașnița, l-a finalul căreia la prezentat în fața credincioșilor pe noul preot paroh, Mădălin Gabriel Afilipoae și i-a mulțumit părintelui Lazăr Suciu pentru statornicia pe care a avut-o, slujind cu timp și fără de timp în aceasta parohie, peste 40 de ani. (Florin Cilibia)