„Dacă putem să facem bine, de ce să nu facem ?”

1 April 2020 Off By Herea Darius
„Dacă putem să facem bine, de ce să nu facem ?”

Îndeosebi într-o perioadă atât de dificilă pentru noi toți, nu-i așa? Noi știm că Dumnezeu permite și suferința câteodată, însă nu fără scop. Suferința este menită să dărâme zidurile și să construiască poduri, atât între om și Dumnezeu, cât și între oameni. Acest lucru încearcă să facă și Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reșița, fiind aproape de cei care luptă pentru vindecarea bolnavilor, în această perioadă cumplită a pandemiei, prin achiziționarea unor bunuri necesare spitalului.

Printre cei implicați în acest proiect se numără și copiii părintelui paroh, plecați de ceva vreme din sânul familiei și al bisericii în care au crescut, dar aproape cu sufletul, semn că inimile credincioșilor vor rămâne, în pofida trecerii timpului, cărămizi vii în Biserica lui Hristos, alături de comunitate nu doar prin rugăciune, ci și prin fapte bune.

Astfel, aflând de firma ,,IncubART Makerspace” din Timișoara, formată din tineri minunați care și-au reinventat afacerea astfel încât să poată produce echipamente atât de necesare spitalelor, familia părintelui Berbentia au luat legătura cu aceștia, în vederea obținerii unor viziere pentru medici, lucru care s-a și întâmplat. Pe lângă faptul că au donat vizierele, în ciuda faptului că realizarea lor implică, pentru cei ce le produc, pericole de ordin sanitar, reprezentanții firmei le-au și transportat la Spitalul din Reșița, asigurându-se că vizierele ajung în siguranță, necontaminate. Donația a putut fi realizată și datorită Asociației „Zâmbește” din Timișoara, aceasta fiind cea care a acordat fonduri firmei ,,IncubART Makerspace”.

De asemenea, membrii Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Govândari – Reșița continuă să caute surse și furnizori pentru alte materiale necesare spitalelor, ca recunoștință față de cei cărora le datorăm multe, celor din prima linie, eroilor noștri, dar și ca ajutor pentru cei aflați în suferință, împletind ajutorul duhovnicesc, Liturghia, cu ajutorul material, fapta bună.