Credincioasa Maria Ghergulescu – 100 de ani de viață și credință

2 November 2020 Off By Herea Darius
Credincioasa Maria Ghergulescu – 100 de ani de viață și credință

Vremurile de bucurie și chiar de durere trebuie apreciate într-o lumină pozitivă, așa cum ne amintește Solomon în Vechiul Testament, să ne bucurăm de toți anii vieții noastre, în toate dimensiunile lor: „Chiar dacă ar trăi mulţi ani, omul să se bucure de toate şi să-şi aducă aminte dezilele cele din întuneric, căci multe vor fi. Tot ce se întâmplă este deşertăciune.” (Ecclesiastul 11:8).

În acest an, „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, Parohia Pecinișca – Băile Herculane a avut prilejul de a se bucura de sărbătorirea zilei de naștere a credincioasei Maria Ghergulescu, care a împlinit 100 de ani de viață și credință.

Manifestându-ne întreaga prețuire pentru viața credincioasei Maria din parohia noastră, o viață trăită cu respectarea valorilor și tradițiilor creștin-ortodoxe, la sfârșitul lunii octombrie, am reușit, prin lucrarea lui Dumnezeu, să-i fim alături la acest moment de bucurie, săvârșind o slujbă de mulțumire, dar și de cerere pentru sănătate și mântuire de la Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre. La această aniversare, a primit din partea noastră o icoană cu Maica Domnului, un tort și orații prin cântarea tradiționalului „La Mulți Ani!”.

Credincioasa Maria Ghergulescu s-a născutla 28 octombrie 1920, trecând prin focurile celui de-al Doilea Război Mondial, prin foamete, comunism şi colectivizare, dar, alături de soţul ei, Ştefan, trecut la cele veşnice de multă vreme, le-a înfruntat pe toate cu rugăciune și credință, păstrând cu râvnă dragostea de Dumnezeu și Biserică. În prezent, doamna Maria locuiește pe Valea Cernei, unde se termină lacul de acumulare, alături de fiul său, Lazăr, în vârstă de 75 de ani.

Ajungând la această etate înaintată, când a mai primit un laur la colierul de biruință al vieții, credincioasa Maria rămâne un exemplu pentru noi toți, prin secretul longevității sale, păstrarea cu sfințenie a credinței prin post și rugăciune, neuitând de spovedanie și de împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, prin care noi primim adevărata viață, care nu se oprește la moartea trupească, ci continuă și după, în Împărăția Cerurilor, dar nu în ultimul rând, aceasta punând în practică și versetul biblic „Chiar dacă ar trăi mulţi ani, omul să se bucure de toate şi să-şi aducă aminte dezilele cele din întuneric, căci multe vor fi. Tot ce se întâmplă este deşertăciune.” (Ecclesiastul 11:8). (Pr. Pavel Găină)