A treia zi de Crăciun în Parohia Ohaba Bistra

28 December 2020 Off By Pavel Canea
A treia zi de Crăciun în Parohia Ohaba Bistra

Credincioșii Parohiei Ohaba Bistra din orașul Oțelu Roșu, ce se află pe malul stâng al râului Bistra, la o distanță de 20 km de Caransebeș, s-au bucurat în a treia zi de Crăciun și ultima duminică din acest an, de vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, în prezența credincioșilor din această parohie, dintre care mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare specifice Văii Bistrei. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Ne-am bucurat de prezența multor credincioși, printre care numeroși copii și tineri care s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iată în ziua Sfântului Arhidiacon și întâi mucenic Ștefan. Sfântul Ștefan este și ocrotitor al copiilor deoarece știm că din tinerețe el a mărturisit pe Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a afirmat Preasfințitul Lucian.

Ierarhul a mai subliniat și faptul că „ne-am bucurat de asemenea să vedem cum părintele paroh de aici a început lucrările de restaurare a bisericii parohiale și pentru anul 2021, alături de membrii Consiliului Parohial, au în vedere renovarea exteriorului sfântului locaș”.

Comunitatea acestei parohii de pe Valea Bistrei are aproximativ 377 de familii cu 1738 de credincioși. Biserica  actuală  cu  hramul  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”  a  fost  construită  în  anul  1840,  iar  în  1845  a fost  sfințită  de  episcopul  Ștefan  Popovici. Turnul bisericii a fost restaurat, urmând ca în anul 2021 să fie renovat și înfrumusețat întreg exteriorul bisericii.