Noi slujitori la Catedrala Episcopală din Caransebeș

24 December 2020 Off By Herea Darius
Noi slujitori la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Trei diaconi au fost hirotoniți în aceste zile de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pentru a sluji la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrală miercuri, 23 decembrie, în cadrul căreia a săvârșit Taina Hirotoniei în treapta diaconiei pentru tânărul teolog Șerban Ionuț Vâlsan, cel care s-a ostenit mai mulți ani ca și paraclisier la Catedrala nouă din Caransebeș. După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru tânărul teolog și diaconul, ce au trecut la cele veșnice în urma unui tragic accident, înainte de Praznicul Nașterii Domnului a anului 2017.

În ajunul Nașterii Domnului joi, 24 decembrie, Părintele Episcop Lucian a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia Praznicului. De asemenea, ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul Daniel Cătălin Ciorîngă, teolog și cântăreț de mai mulți ani la Catedrala Episcopală din Caransebeș.

„Catedrala noastră episcopală s-a îmbogățit în ultimele zile cu trei noi diaconi. Înainte de Praznicul Crăciunului Dumnezeu a rânduit ca soborul Catedralei noastre Episcopale să crească pentru că se cuvine ca la o Catedrală Episcopală să avem mai mulți slujitori, preoți și diaconi. La Nașterea Domnului vom sluji cu acești tineri slujitori, dar cu toții suntem chemați să rămânem mereu tineri și frumoși din punct de vedere spiritual.  Îi felicităm pe părinții nou hirotoniți și Îl rugăm pe Arhiereul cel Veșnic să le dăruiască slujire curată și neprihănită, har peste har, binecuvântare și mântuire”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian la final.

Cel de-al treilea diacon ce va sluji la Catedrală a fost hirotonit de către Preasfințitul Lucian duminică, 20 decembrie, la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul caransebeșean Pipirig, acolo unde acesta a fost angajat ca și cântăreț.