Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Caransebeș

3 January 2021 Off By Pavel Canea
Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Caransebeș

În Duminica dinaintea Botezului Domnului Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala Episcopală din municipiul de pe Timiș și Sebeș. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. La sfânta slujbă au participat credincioși care s-au rugat împreună cu ierarhul și soborul slujitor, primind binecuvântare și întărindu-se prin cuvântul de învățătură ce a fost rostit de părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Părintele consilier a subliniat în cuvântul său importanța pregătirii oamenilor pentru a se întâlni cu Dumnezeu și a-L primi pe Domnul în inima lor. „Atunci când un dregător vizitează o regiune sau un oraș, acea locație este pregătită mai dinainte pentru a primi oaspeții de seamă, tot așa și Sfântul Ioan Botezătorul a pregătit calea Domnului, Cel mai de seamă Oaspete”.

„Sfântul Ioan i-a îndemnat pe evrei să se pregătească, să se pocăiască ca să-L poată primi pe Mântuitorul, dar acest mesaj ne este adresat și nouă celor de astăzi, pentru că suntem îndemnați să facem același lucru, să începem cu pocăința, cu întoarcerea pe calea cea dreaptă. Acest lucru putem să-l facem prin milostenie, rugăciune și post, iar ceea ce este important este să venim la Taina Spovedaniei și să ne curățim de păcate”.

„Mesajul evangheliei de astăzi este de fapt vestirea unei speranțe aducătoare de bucurie, iar noi ca să putem să ne bucurăm de Mântuitorul trebuie să ducem o viață întemeiată pe învățăturile evangheliei, pentru că evanghelia este vestea cea bună pe care biserica o anunță necontenit, aceea că Iisus din Nazaret este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul sufletelor noastre”, a mai spus părinte Gabriel Gozman.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Slujba Parastasului de 40 de zile pentru tânărul teolog Petru Marian Jompan, cel care a trecut la Domnul în urma unui tragic accident la sfârșitul lunii noiembrie. Petru Marian a slujit ca paraclisier la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.