Părintele Vichentie Molin a fost prohodit în Parohia unde a slujit 37 de ani

4 February 2021 Off By Pavel Canea
Părintele Vichentie Molin a fost prohodit în Parohia unde a slujit 37 de ani

Miercuri, 3 februarie, părintele Vichentie Molin a fost condus pe ultimul drum în Parohia Grădinari, acolo unde a slujit 37 de ani. De dimineață a fost săvârșită Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, după care Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Slujba Înmormântării, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit după sfânta slujbă Părintele Episcop Lucian a afirmat faptul că „l-am cunoscut dintotdeauna pe părintele Vichentie ca fiind un om cu bucurie sfântă în suflet, foarte activ, care a iubit biserica și credincioșii pe care i-a păstorit. Nu este puțin lucru să ai în grija ta 37 de  ani o catedrală, așa cum este această biserică din Grădinari”.

„Noi cei care ne despărțim acum de părintele Vichentie trebuie în primul rând să ne întărim în credință și să nu ne întristăm peste măsură ca cei care nu au credință și nădejde. Noi credem în învierea morților și în viața veacului ce va să fie și credem că moartea nu este un sfârșit, ci este o trecere. Este marea trecere dintr-o lume vremelnică într-o altă lume veșnică pentru care am fost creați de Dumnezeu”, a mai spus ierarhul.

Preasfințitul Lucian a îndemnat pe cei prezenți să fie mereu pregătiți prin rugăciune și priveghere pentru a se întâlni cu Hristos. „Trebuie să fim mereu cu candelele aprinse, să priveghem și să ne rugăm, căci nu știm în care ceas se va despărți sufletul de trup. Suntem îndemnați de Mântuitorul să ne asemănăm cu cele 5 fecioare înțelepte, care s-au îngrijit să aibă în sufletul lor flacăra credinței și a iubirii de Dumnezeu, mereu aprinsă și untdelemnul faptelor bune suficient, ca atunci când suntem chemați, când vine Mirele, să putem asculta și noi cuvintele Domnului: «Bine slugă bună și credincioasă peste puține ai fost pusă, peste multe te voi pune, intră întru bucuria Stăpânului tău»”.

Părintele Vichentie a fost înmormântat în curtea Bisericii parohiale din Grădinari. Alături de familia îndurerată au venit să se roage pentru părintele, credincioși din Grădinari, dar și din împrejurimi, precum și preoți, foști colegi de-ai părintelui Molin.

Părintele Vichentie s-a născut în data de 30 octombrie, 1955, în localitatea Cârnecea, județul Caraș-Severin. A fost hirotonit preot în anul 1976, pe seama Parohiei Vrăniuț, iar din anul 1982 și până în 2019 a slujit la Grădinari. După mai mulți ani de boală părintele Vichentie Molin a trecut la Domnul în după-amiaza zilei de 31 ianuarie, 2021, la vârsta de 66 de ani.