Bucurie duhovnicească la Clinica Nera

8 March 2021 Off By Herea Darius
Bucurie duhovnicească la Clinica Nera

Evoluția sufletului spre veșnicie se face prin metode și leacuri de vindecare în Biserică,refăcând legătura pierdută a trupului cu sufletul, căci„sufletul ca și determinant ia decizia,iar trupul lucrează cele hotărâte”. Sănătatea trupului cât și a sufletului se influențează,se susțin reciproc, căci„statutul de om sănătos îl conferă starea sufletului” (Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, ierom. Teofan Munteanu, Psihologia în textele Sfintei Scripturi, Editura Christiana, București, 2012, p.50).

Dacă acestea sunt coroborate cu prezența lui Hristos Domnul în viața omului, care suferă de o patologie trupească, dezechilibrul este restabilit prin atingerea doctorului doctorilor, Iisus Hristos, așa cum a fost cu femeia care avea scurgerea de sânge de doisprezece ani: „Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit. Și s-a tămăduit femeia în ceasul acela” (Matei 9,22).

Plecând de la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi” (Marcu 2,17), la Clinica Nera din comuna Sasca Montană, sub oblăduirea Sfântului Doctor Luca, Arhiepiscopul Crimeei, care este ocrotitorul paraclisului, și cu rugăciunile Sfântului Siluan Atonitul, sub protia preotului Iulius Ionuț Guiman, slujitor la această clinică, alături de preoții din localitățile Sasca Montană, Petrilova, Ciuchici, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, unde au participat pacienții veniți la Clinica Nera pentru tratament.

Chiar dacă trupul este vlăguit de bolile patologice, totuși sufletul prin rugăciunile de tămăduire aduce o pace interioară, iar boala trupului se risipește, căci fără de Hristos nu este tămăduire. (Pr. Ionuț Guiman)