Liturghie arhierească în Parohia Sadova Nouă

12 April 2021 Off By Pavel Canea
Liturghie arhierească în Parohia Sadova Nouă

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost în duminica a 4-a din Postul Mare alături de comunitatea Parohiei Sadova Nouă din Protopopiatul Caransebeș. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, la care au participat mulți credincioși din această localitate. De asemenea au venit la biserică și foarte mulți copii îmbrăcați în costume tradiționale.

Preasfințitul Lucian nu a mai săvârșit o Sfântă Liturghie în această comunitate din anul 2008. „Ne-am bucurat pentru faptul că oamenii de aici și-au dorit o Liturghie arhierească, mai ales că de multă vreme nu am mai slujit Sfânta Liturghie în această comunitate euharistică”, a afirmat ierarhul.

Părintele Episcop a amintit și faptul că în această duminică este pomenit Sfântul Ioan Scărarul, cuviosul sinait care a scris Scara dumnezeiescului urcuș. „Se cuvine ca în această perioadă a Postului Mare să medităm și noi la scara desăvârșirii, scara Raiului, pe care suntem datori să urcăm fiecare, căci în capătul acestei scări duhovnicești ne așteaptă Iisus Hristos, biruitorul morții și al păcatului, Cel care din iubire s-a jertfit pentru noi”.

„Trebuie să ne asumăm și noi acest urcuș spre Învierea lui Hristos și să nu uităm că ultima treaptă din această scară este închinată iubirii. Să încercăm să ne iubim unii pe alții ca într-un gând să-L mărturisim pe Dumnezeu, Cel unul în ființă, întreit în persoane, căci Dumnezeu este iubire și din iubire L-a trimis pe unicul Său Fiu în lume ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”, a mai spus chiriarhul.   

Părintele paroh împreună cu credincioșii i-au oferit ierarhului la final o icoană. Biserica din parohia Sadova Nouă este situată în centrul localităţii, pe singura platformă existentă. Sfântul locaș a fost construit în 1863-1866, după un plan de factură apuseană. Preasfințitul Părinte Lucian a târnosit biserica în 9 septembrie, 2008.