Preasfințitul Lucian s-a rugat împreună cu preoții din cercul pastoral Valea-Bistrei

14 August 2021 Off By Pavel Canea
Preasfințitul Lucian s-a rugat împreună cu preoții din cercul pastoral Valea-Bistrei

Vineri, 12 august, la odovania Praznicului „Schimbării la Față” a Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost în comuniune euharistică cu toți preoții aparținători cercului pastoral-misionar Valea-Bistrei. Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Valea-Bistrei la care au participat pe lângă preoții din cercul pastoral și credincioși din acest sat.

La momentul potrivit toți clericii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Preasfințitul Părinte Lucian le-a vorbit celor prezenți despre importanța împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului făcând referire la Trupul Lui transfigurat în lumina taborică, fiind odovania praznicului. De asemenea, Părintele Episcop i-a îndemnat pe toți cei prezenți, clerici și credincioși, să se îngrijească în permanență de viața lor duhovnicească pentru a putea trece peste toate încercările acestei vieți.

Deși a fost o zi lucrătoare, la slujbă au luat parte și un număr mare de credincioși din această localitate, dintre care mulți s-au împărtășit cu Sfintele Taine, fiind și postul „Adormirii Maicii Domnului”. De asemenea, au fost prezente și autorități locale, precum și copii și tineri îmbrăcați în costume populare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

După Sfânta Liturghie a avut loc o sesiune de comunicări administrative, discutându-se totodată mai multe probleme privind pastorația preoților în această zonă a Episcopiei Caransebeșului. Cercul pastoral-misionar Valea-Bistrei cuprinde 21 de slujitori și este coordonat de părintele Ion Negrei de la Parohia Cireșa.

În Episcopia Caransebeșului clericii sunt împărțiți pe 10 cercuri pastoral-misionare, iar Părintele Episcop va merge pe tot parcursul anului 2021 să slujească Sfânta Liturghie și să se împărtășească alături de toți preoții eparhiei.