Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din orașul Bocșa și-a sărbătorit hramul

22 November 2021 Off By Pavel Canea
Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din orașul Bocșa și-a sărbătorit hramul

În duminica a 26-a după Rusalii, la sărbătoarea „Intrării în biserică a Maicii Domnului”, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent în mijlocul comunității din Bocșa ce și-a sărbătorit hramul în această zi. Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului în biserica parohială, ocrotită de Maica Domnului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Au fost prezenți credincioși din această parohie, dar și din toată localitatea Bocșa, copii și tineri, precum și autorități locale. Părintele Episcop a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru episcopul Emilian Birdaș întrucât în aceste zile se împlinesc 100 de ani de la nașterea vrednicului episcop al Caransebeșului. De asemenea, a fost pomenit și mitropolitul Nicolae Corneanu, precum și Anghel și Ana, ctitorii bisericii și așezământului social ce se află în curtea bisericii. În prima duminică din Postul Nașterii Domnului, Episcopul Emilian, a fost pomenit după Sfânta Liturghie în toate bisericile din Episcopia Caransebeșului.

„Aici, la Parohia «Intrarea Maicii Domnului în biserică», Bocșa Română, Liturghia se împletește cu filantropia, deoarece în avlia bisericii avem și un așezământ social-filantropic. În fiecare zi sunt hrăniți copiii nevoiași din această localitate, primesc asistență spirituală și socială și bineînțeles își fac temele. Este un program afterschool, un program articulat susținut de părintele paroh și de nucleul de credincioși, care țin aprinsă candela rugăciuni, dar și candela filantropiei, în această zonă a Bocșei”, a arătat Preasfințitul Lucian.

„În Evanghelia duminicii de astăzi ne-am dat seama că dacă nu ne adunăm comori în cer, nu putem moșteni Împărăția Cerului. Așadar, trebuie să fim milostivi, chibzuiți, mai echilibrați, să avem grijă de cei săraci, să nu fim egoiști și atunci când afacerile sunt prospere, trebuie să ne gândim la cei din jurul nostru, pentru că numai așa putem investi în eternitate și ne putem face comori în Împărăția Cerurilor. Dumnezeu să ne dea tuturor înțelepciune ca să răscumpărăm vremea vieții noastre și să ne facem cu toții comori în cer, acolo unde nimeni și nimic nu le poate strica și nu le poate înstrăina de la noi”, a mai subliniat Părintele Episcop.

La finalul Sfintei Liturghii copiii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bocșa au prezentat un program de poezii și cântece specifice perioadei, iar Preasfințitul Părinte Lucian i-a răsplătit cu daruri.

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 2009. În curtea bisericii se dezvoltă o frumoasă lucrare filantropică, funcționând Complexul de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, unde copiii și bătrânii proveniți din medii defavorizate primesc o masă caldă.