Duminica dinaintea Nașterii Domnului, la Catedrala din Caransebeș

20 December 2021 Off By Pavel Canea
Duminica dinaintea Nașterii Domnului, la Catedrala din Caransebeș

În duminica dinaintea Nașterii Domnului Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, părinți consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, părinți profesori de la Seminarul Teologic Episcop Ioan Popasu, precum și părinții slujitori ai Catedralei.

Au participat la sfânta slujbă credincioși din municipiu, precum și elevii seminariști de la Seminarul Teologic.

După Sfânta Liturghie grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului și Corul Catedralei Episcopale au susținut un concert de colinde.

„Am avut bucuria să ascultăm multe colinde alături de credincioșii noștri, înțelegând mesajul îngerilor, pentru că ei la Betleem le-au spus păstorilor să nu se teamă, căci s-a născut Mântuitorul. Și noi ne-am bucurat de acest mesaj deoarece colindătorii sunt urmașii îngerilor și ne binevestesc an de an nașterea Pruncului Divin. Înțelegem prin glasul colindătorilor o prelungire a colindului sfânt și bun rostit pentru prima dată la Betleem: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire»”, a afirmat ierarhul.   

„Ne-am simțit în Catedrala noastră ca într-o mare familie duhovnicesacă, pentru că suntem aici la Caransebeș, atât în lucrare, cât și în slujire, o familie. Îi mulțumim lui Dumnezeu că avem oameni minunați pe care ne putem baza, oameni care vin în fiecare duminică și sărbătoare și cântă benevol în Corul Catedralei, iar aici la Catedrală avem slujitori devotați și cântăreți talentați și inimoși, de aceea astăzi în ultima duminică din Postul Crăciunului ne-am bucurat în mijlocul credincioșilor și slujitorilor Catedralei noastre”, a mai adăugat Părintele Episcop.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele Marius Dănănău, inspector eparhial în cadrul Departamentului cimitire, monumente și servicii funerare al Episcopiei Caransebeșului. Părintele Marius Dănănău este și slujitor la Catedrala Episcopală din Caransebeș.