Ghetuțe pentru copiii din Moldova Nouă

7 December 2021 Off By Herea Darius
Ghetuțe pentru copiii din Moldova Nouă

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a desfășurat în perioada 17 Noiembrie – 05 Decembrie în orașul de pe Clisura Dunării, Campania Umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

Astfel,  prin implicarea celor trei parohii de pe raza orașului Moldova Nouă, s-au distribuit în ajunul praznicului Sfântului Ierarh Nicolae, prietenul copiilor, peste 70 de perechi de ghete, haine și dulciuri copiilor din oraș.

La sfârșitul acestei campanii care și-a îndeplinit obiectivul, Părintele Gheorghiță Băloi slujitor la Parohia Sfântul Gheorghe din Moldova Nouă a relatat: „Bucuria dăruirii se împletește cu rugăciunea și postirea, în așa fel încât să se transforme în mântuire și apropiere de Chipul Lui Dumnezeu din om. Astfel că în aceasta perioadă, ca și permanent de altfel, ni se cere să fim buni și milostivi față de semenii noștri, și să devenim canale binefăcătoare ale Harului Dumnezeiesc. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că doar comoara cea din cer contează. Noi am fost doar «unealta» iubirii și dăruirii dumneavoastră”.

„Acum când facem bilanțul acestui frumos proiect filantropic pe care îl desfășurăm de câțiva ani în orașul nostru, se cuvine să ne rugăm Sfântului Ierarh Nicolae să ne dăruiască  și nouă mai multă bunătate din bunătatea pe care și el însuși a primit-o de la Dumnezeu Cel Bun și Mult-milostiv și să ne înțelepțească pentru ca zi de zi, să o lucrăm în relația cu aproapele nostru”, a precizat părintele Ion Nedelcu de la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă.

Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și tinerii din orașul Moldova Nouă, proveniți din familii monoparentale și cu o situație financiară precară.