Praznicul Nașterii Domnului la Moldova Nouă

25 December 2021 Off By Herea Darius
Praznicul Nașterii Domnului la Moldova Nouă

În ziua de prăznuire a Nașterii Domnului Iisus Hristos la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă a fost prilej de mare bucurie duhovnicească.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele paroh Ion Nedelcu în prezența multor credincioși veniți să primească lumina și bucuria de la ieslea Domnului Hristos. În cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, foarte mulți credincioși.

La momentul potrivit părintele paroh a dat citire pastoralei Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebesului care a adus în sufletele celor prezenți, raza de încredere și nădejde, într-o lume cuprinsă de spaimă și nesiguranță: „Îngerii lui Dumnezeu ne spun și nouă astăzi același cuvânt rostit în vremea aceea la Nazaret, la Betleem și la Ierusalim – Nu vă temeți! – Nu vă înspăimântați! – Nu vă tulburați! Prorocii Vechiului Testament, în frunte cu Isaia, ne îmbărbătează spunându-ne: „Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați” (Isaia 8, 9), căci cu noi este Dumnezeu. Și dacă Dumnezeu este cu noi, pentru ce ne tulburăm în deșert? Pentru ce ne înspăimântăm? Și de cine să ne temem? Când atât prorocii, cât și puterile cerești, ne dau curaj și speranță!.”

La sfârșitul slujbei a urmat un program de colinde interpretate de către Corul Parohiei Adormirea Maicii Domnului Moldova Noua, Corul Alianței Pensionarilor din Moldova Nouă și tinerele Mandachi Daiana și Boboescu Geanina, eleve la Școala Populară de Artă „Ioan Vidu” din Timișoara.

Toți credincioșii prezenți la Măritul Praznic, au primit calendare, iar copiii și bătrânii pensionari au primit dulciuri și cozonaci din partea bisericii.