Sfânta Varvara cinstită la Moldova Nouă

4 December 2021 Off By Herea Darius
Sfânta Varvara cinstită la Moldova Nouă

În ziua de prăznuire a Sfintei Mucenițe Varvara, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă a fost prilej de mare bucurie duhovnicească. Sfânta Liturghie oficiată de către un sobor de preoți condus de părintele protopop Bogoliub Martinovici a adus multă binecuvântare în sufletele credincioșilor prezenți.

Având în vedere că orașul Moldova Nouă este un oraș minier, construit și dezvoltat în perioada  postcomunistă, iar Sfânta Varvara este considerată ocrotitoarea minierilor, după slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru minerii adormiți în minele din Moldova Nouă. Slujba s-a ținut în parcul din curtea Sfintei Biserici, în fața monumentul închinat minierilor, monument ce a fost reabilitat de curând de către Primăria Orașului Moldova Nouă.

După slujba parastasului părintele paroh Ion Nedelcu a mulțumit autorităților locale pentru implicarea în organizarea acestui praznic precizând: „astăzi mai mult ca oricând se cuvine să aducem un pios omagiu înaintașilor noștri, ortacilor minieri care au ridicat acest oraș din nimic, căci tot ceea ce avem noi astăzi avem datorită lor. Pe monumentul închinat minierilor stau așternute cuvintele, «Prin jertfa lor s-a ridicat între frumoasele dealuri și Dunăre, un oraș binecuvântat». Noi astăzi, ne-am împlinit datoria de a le cinsti memoria și de a-i asigura de rugăciunea noastră către Domnul Hristos.”

În încheiere corul Alianței Pensionarilor din Moldova Nouă au cântat câteva colinde și au fost distribuite alimente pentru toți cei prezenți.